Popular Mitte Cafe Upping The Kitchen Game Into Resto Territory

February 8, 2019|DishLer

Mitte- Father Carpenter

mitte cafeFather Carpenter, the veteran coffee shop hidden over in a Mitte courtyard is planning some future moves. The coffee shop founded by some of the same crew as the popular Berlin coffee roaster Fjord Coffee, announced earlier today that there are going to be making big changes to the food program. As they perfect their cafe game they have also decided to expand into a wider repertory over the coming weeks and months. Upon further inquiry the management had this to say:

You can expect heirloom regional produce, ferments, interesting combinations and we’re toying with the idea of an afternoon service of small plates/charcuterie – high quality local meats, jellies, cheeses, etc. – Thøgersen

With a muscled up kitchen staff and a full on pastry chef to up their sweets game they are “at a point now where we feel comfortable running the kitchen like an evening restaurant with line sections, and prep/technique heavy dishes.”

Exciting news with more to come from Father Carpenter who are going to be working with revolving menu changes over the next months. The homemade ferments will take some time, but don’t you know how they always do. More on the story as it develops.

Muenzstrasse 21 – 1.Hof

Mitte- Father Carpenter

Father Carpenter, das in einem Innenhof in Mitte versteckte, erfahrene Café, macht Pläne für die Zukunft. Das Café, das von den gleichen Leuten wie der beliebte Berliner Kaffeeröster Fjord Coffee gegründet wurde, gab heute bekannt, dass das Food-Programm stark verändert wird. Da sie ihr Café-Menü perfektionieren, haben sie sich in den kommenden Wochen und Monaten auch für ein breiteres Repertoire entschieden. Auf weitere Anfrage hatte das Management folgendes zu sagen:

You can expect heirloom regional produce, ferments, interesting combinations and we’re toying with the idea of an afternoon service of small plates/charcuterie – high quality local meats, jellies, cheeses, etc. – Thøgersen

Mit einem erweiterten Küchenpersonal und einem neuen Konditor zur Verbesserung des Dessert-Menüs sind sie jetzt “an einem Punkt, an dem wir uns wohl fühlen, wenn wir die Küche wie ein Abendrestaurant mit Linienabschnitten und schweren Gerichten vorbereiten.”

Aufregende Neuigkeiten mit mehr zu kommen von Pater Carpenter, der in den nächsten Monaten das Menü ändern wird. Die hausgemachten Fermente werden einige Zeit in Anspruch nehmen, aber das tun sie immer. Mehr zur Geschichte, wie sie sich entwickelt.

Muenzstrasse 21 – 1.Hof

Entschuldigung für die beschissenen Übersetzungen, Mr. Eatler arbeitet daran. Bitte senden Sie uns Korrekturen, wenn Sie möchten

 

Share this Post:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

*